závitové fitinky z nerezové oceli

Nerezové tvarovky

Závitové tvarovky jsou vyrobeny z kvalitní nerezové oceli s označením CF8M, což odpovídá třídě AISI 316.

Fitinky v nerezu jsou dodávány v provedeních: navařovací vsuvka běžná, navařovací vsuvka prodloužená, hrdlo (nátrubek, mufna), zkrácené hrdlo, vsuvka, redukce, koleno, T kus, zátka, víčko, záslepka, kontramatka, hadičník, hrdlo redukované, šroubení

Nerezová ocel třídy AISI 316
Již základní třída oceli 304 má vynikající vlastnosti vůči korozi v přirozeném prostředí bez významných koncentrací chloridů nebo kyselin. Příměs molybdenu a mírně vyšší obsah niklu v třídě 316 dává oceli mnohem větší odolnost proti kyslíku a tím zvyšuje mechanickou odolnost a odolnost proti korozi i v agresivnějším prostředí.

Použití nerezových závitových fitinek:
- v potravinářském, farmaceutickém, papírenském, chemickém průmyslu, hornictví a v oborech se zpracováním ropy.
- nerezové tvarovky se používají k výrobě různých druhů vybavení pro pivovarský, tukový průmysl a na jatkách, v potrubních systémech odpařovačů.
- v chemickém průmyslu k výrobě zařízení pro sterilizaci produktů jako jsou kyselina dusičná, dusičnany, dusičnatá hnojiva a výbušné látky, pro tlakové nádoby, rozvody potrubí a vybavení pro produkci všech druhů solných, organických a anorgatických kyselin.
- další použití je k výrobě celulózy, např. vyhnívací nádrže, rozvody, potrubí a bělící přístroje.
- k výrobě tanků a nádrží pro uskladnění kyselin, rozpouštědel a dalších agresivních kapalin, fitinky se také používají pro potrubí pro výrobu páry