Lisovací tvarovky pro solarka SOLARPRESS

Lisovací tvarovky pro solarka SOLARPRESS

SOLARPRESS PRO SOLÁRNÍ ZAŘÍZENÍ
Pro snadnou a rychlou instalaci solárních panelů, firma FRABO disponuje sérií SOLARPRESS, která je to specifickou sérií měděných lisovaných spojek, které jsou k dispozici v průměrech 15, 18, 22 a 28 mm.
Díky speciálnímu těsnění o-kroužek z FKM zelené barvy s vysokou odolností vůči vysokým teplotám (až do 200°C) jsou spojky SOLARPRESS od firmy FRABO ideální pro instalaci solárních panelů.
Díky těsnícímu o-kroužku, který je již předmontován na spojce SOLARPRESS a na systému k lisování, montáž zařízení je snadná a rychlá a udržuje na nízké úrovni náklady na realizaci solárních panelů.
Mezi aplikace SOLARPRESS firmy FRABO, mimo ohřevu vody pomocí solárních panelů existuje i možnost využití v rozvodech pro ohřev vody v bazénech a v rozvodech s vytápěcími krby.
Vakuové solární panely , které mají vyšší účinnost mohou být doplněny spojkami SOLARPRESS, díky jejich vysoké odolnosti. Maximální provozní tlak spojek SOLARPRESS je 5 barů.

TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA:
CHARAKTERISTIKA SHODY
Tvarovky SOLARPRESS jsou vhodné pro realizaci lisovaných spojů na měděné trubky vysoké kvality ve většině tepelně-hydraulických instalací. Měděné tvarovky jsou vyráběny v souladu s normami EN 1254-2, pokud jde o kvalitativní vlastnosti surovin a kvality vnitřních ploch. Tvarovky se závitem jsou vyráběny z červeného bronzu, v souladu s normou EN 1254-4 a jejich závit odpovídá normě ISO 7-1.

KONSTRUKČNÍ VLASTNOSTI
Disponibilní řada: 15, 18, 22, 28, 35, 42, 54 mm
Profil tvarovky: Typ profilu, používaný firmou FRABO (čelisti typu „V“) umožňuje lisování ve 12 bodech (2x6) a je proto optimální pro zajištění těsnosti a pevnosti spoje trubka – tvarovka. Přečnívající objímka tvarovky umožňuje bezpečné navedení trubky do tvarovky a tím zamezuje možnosti poškození O-kroužku a vzniku netěsnosti.
Konstrukce tvarovky: Tělo tvarovky FRABOPRESS je vyrobeno s velmi silnou tloušťkou stěny, tak aby zajišťovalo požadavky v každé aplikaci.

TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA PRO RŮZNÁ MÉDIA
Užitková voda / topení - max. teplota 95°C , max. tlak 16bar
Stlačený vzduch (zbavený oleje) - max. teplota 30°C , max. tlak 6bar
Plyn - max. teplota 70°C , max. tlak 5bar
Zařízení na přeměnu páry (s těsnícím O-kroužkem z FKM zelené barvy) - max. teplota 200°C , max. tlak 16bar
Solární systémy (s těsnícím O-kroužkem z FKM zelené barvy) - max. teplota 200°C , max. tlak 6bar
Oleje (s těsnícím O-kroužkem z FKM zelené barvy) - max. teplota 30°C , max. tlak 16bar

Tvarovky FRABOPRESS měď - jsou vyrobeny z odkysličené mědi o vysoké čistotě (Cu-DHP), v souladu s normou EN 1254-7.
Tvarovky FRABOPRESS bronz - jsou vyrobeny z červeného bronzu s vysokou technologickou hodnotou a s nízkým obsahem olova, v souladu s normou EN 1254-7.

SOLARPRESS je řada lisovacích tvarovek z mědi se speciálním O-kroužkem pro vysoké teploty. Tyto tvarovky umožňují rychlou a pohodlnou realizaci systémů pro solární panely. SOLARPRESS odolává provozním teplotám do 200°C, krátkodobě až do 250°C, max.tlak 5bar. Maximálně pohodlná realizace systému : na rozdíl od systému realizovanému klasickým pájením měděných tvarovek není již potřeba na střechu dopravovat lahve a hořáky a díky rychlosti instalce se snižuje čas montáže. SOLARPRESS je řada měděných tvarovek ideální pro solární systémy, jelikož navazuje na měděné rozvody v solárních panelech (spoj měď-měď) a tím vylučuje korozi. Tvarovky SOLARPRESS jsou snadno identifikovatelné díky zelené značce na těle tvarovky a těsnícími kroužky v zelené barvě vyrobené z materiálu FKM. Standardní rozměry tvarovek jsou 15, 18, 22 a 28mm. Pro ostatní rozměry 35, 42 a 54mm je nutné do standardních tvarovek FROBOPRESS použít O-kroužky FPS.KR zelené barvy.

Symboly (značky) na tvarovkách SOLARPRESS :

Značka zelené sluníčko : Tvarovky jsou vhodné pro vysoké teploty, například solární systémy. Max.pracovní teplota 200°C ,max.teplota krátkodobého zvýšení 250°C. Maximální tlak 5bar