Lisovací tvarovky z uhlíkové oceli FRABOPRESS C-STEEL

Lisovací tvarovky z uhlíkové oceli FRABOPRESS C-STEEL

FRABOPRESS C-STEEL
Lisovací tvarovky z uhlíkové oceli se speciální pozinkovou úpravou s vysokou odolností proti korozi a těsnícím O-kroužkem z EPDM s vysokou odolností. Tyto tvarovky splňují požadavky norem ČSN a jsou opatřeny červenou značkou, která upozorňuje, že nejsou vhodné pro systémy s pitnou vodou. Jsou vhodné pro lisování pomocí čelistí typu V.

UHLÍKOVÁ OCEL
Mezi všemi kovy používanými u tepelných a vodoinstalačních aplikací umožňuje uhlíková ocel FRABOPRESS C-STEEL rychlou a extrémně ekonomickou instalaci systémů. Trubky a tvarovky C-STEEL jsou vyrobeny ze za tepla válcovaného ocelového plechu. Přísná 100% kontrola a přesné pozinkování vytvářejí bezpečné a spolehlivé spoje. Uhlíkovou ocel lze využít u řady aplikací jako například tepelné systémy s uzavřeným okruhem, systémy se stlačeným vzduchem a požární systémy. Jelikož je tato ocel v porovnání s běžnými kovy, jako je nerezová ocel a měď, mnohem více náchylná k oxidaci, měly by být pro systémy uložené v zemi používány trubky z uhlíkové oceli s ochranným opláštěním. Řada tvarovek C-STEEL je charakterizována speciálním systémem pozinkování s vysokou odolností proti slaným aerosolům. Tato povrchová úprava zdvojnásobuje dobu oxidace u standardních korozních činitelů. Trubky z uhlíkové oceli, s opláštěním nebo bez opláštění, jsou vyráběny podle nejvyšších norem kvality: červené značení udává, že nejsou vhodné pro pitnou vodu. Díky své mechanické pevnosti je dnes uhlíková ocel nejlepší volbou konstruktérů a instalatérů tepelných systémů, u kterých je nákladová efektivita podstatným faktorem.

FRABOPRESS C-STEEL – Trubky z uhlíkové oceli - Trubka z uhlíkové oceli (bez přídavného kovu) svařovaná metodou vysokofrekvenčního indukčního svařování, bez externích koutových svarů. Nedestruktivní test na 100% trubek metodou indukovaného proudu podle normy EN 10246 pro zajištění těsnosti.
FRABOPRESS C-STEEL – Trubky z uhlíkové oceli s pláštěm - Trubka z uhlíkové oceli (bez přídavného kovu) svařovaná metodou vysokofrekvenčního indukčního svařování, bez externích koutových svarů a chráněná polypropylenovým pláštěm (PP). Nedestruktivní test na 100% trubek metodou indukovaného proudu podle normy EN 10246 pro zajištění těsnosti opláštěných trubek, které nejsou zevně opatřeny nátěrem.

VÝHODY
• Snadná a rychlá montáž
• Vysoká hydraulická a mechanická těsnost
• Vysoká odolnost proti aerosolům kyselých solí
• Ideální materiál pro snížení nákladů na instalaci
• Snížená tepelná roztažnost
• Široký rozsah aplikací
• Lepší přilnavost těsnícího kroužku díky tomu, že vnější povrch není opatřen nátěrem

TECHNICKÉ VLASTNOSTI C-STEEL
Fitinky FRABOPRESS C-STEEL jsou vhodné pro provádění lisovaných spojů na pozinkovaných ocelových trubkách, s opláštěním nebo bez opláštění, u většiny tepelných a vodoinstalačních systémů. Závitové fitinky z uhlíkové oceli jsou vyráběny ve shodě s normou ČSN EN ISO 7/1.

KONSTRUKČNÍ VLASTNOSTI:
Disponibilní řada: 15, 18, 22, 28, 35, 42 a 54 mm
Profil tvarovky: profil zvolený firmou FRABO (pro čelisti typu V) pro řadu FRABOPRESS C-STEEL umožňuje několikabodové zalisování, čímž je zajištěna těsnost a pevnost spoje trubka-tvarovka. Dále při vsunutí trubky do tvarovky během instalace zaručuje vystupující hrdlo tvarovky FRABO bezpečnější osové propojení.
Konstrukce tvarovky: Tělo tvarovky FRABOPRESS C-STEEL je vyrobeno s velmi silnou tloušťkou stěny, aby zajišťovalo požadavky v každé aplikaci. Tvarovka je již vybavena předinstalovaným černým O-kroužkem z EPDM, který zajišťuje nejvyšší rychlost a bezpečnost u všech aplikací.

TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA PRO RŮZNÉ APLIKACE
Užitková voda / topení - max. teplota 110°C , max. tlak 16bar
Stlačený vzduch(bez olejů) - max. teplota 30°C , max. tlak 6bar
Systémy na přeměnu páry (s těsnícím O-kroužkem z FKM zelené barvy) - max. teplota 200°C , max. tlak 16bar
Oleje (s těsnícím O-kroužkem z FKM zelené barvy) - max. teplota 30°C , max. tlak 16bar
Protipožární zařízení (s těsnícím O-kroužkem z FKM zelené barvy) - max. teplota 200°C , max. tlak 16bar

FRABOPRESS C-STEEL :
FRABOPRESS C-STEEL je systém složený z trubek a lisovacích tvarovek z uhlíkové oceli, využitelný jak v soukromém tak veřejném sektoru. Speciální pozinkování trubek a tvarovek galvanizací garantuje vyšší antikorozní odolnost a zajišťuje trvanlivost po dlouhá léta.
Systém není vhodný pro použití na pitnou vodu, jak je označeno na tvarovkách speciální červenou značkou.
Ekonomičnost, lehkost, praktičnost a rychlost instalace dělají FRABOPRESS C-STEEL ideálním produktem v systémech topení s uzavřeným okruhem, rozvody vody s uzavřeným okruhem, rozvody požární vody, rozvody inertních plynů a tlakového vzduchu, rozvody hořlavých olejů (se zeleným O-kroužkem FKM). Pro správnou montáž doporučujeme důsledně dodržovat montážní pokyny. Podrobnosti k instalaci jsou k dispozici v technickém manuálu.

Symboly (značky) na tvarovkách FRABOPRESS C-STEEL :

Značka červená (přeškrtnutý vodovodní kohoutek) : Značka označuje nevhodnost systému pro použití na pitnou vodu